Het afwerken van jouw unieke bakstenen muur kan op verschillende mogelijkheden. Zowel tijdens het plaatsen als na het plaatsen en voegen van de stenen. Geef vooral aan tijdens het advies op locatie wat jij wel en niet mooi vindt; dan houdt Enrico daar rekening mee.

1: Bewerkingen bakstenen muur tijdens plaatsen

Bewerkingen tijdens het plaatsen zijn bv het verwerken van de stopcontacten of lampen in je muur, maar ook bv rollagen, een scheur in de muur of hoekprofielen. En door gebruik te maken van halve steentjes of af en toe een gebroken steentje, maakt je muur heel authentiek en echt.

Stopcontacten afwerken in bakstenen muur

Geen zorgen om stopcontacten, lampjes en balken in de muur; deze worden zo in de muur verwerkt, alsof deze er altijd al zaten.

stopcontact afwerken in muur door Wall of Steen
stopcontact afwerken in muur door Wall of Steen in detail
Afwerken stopcontact door Wall of Steen in detail

Rollaag

afwerken bakstenen muur met rollaag door Wall of Steen
Een rollaag kan verwerkt worden boven een deur, raam of bijvoorbeeld boven een plank
afwerken bakstenen muur met segmentboog zonder rollaag door Wall of Steen
Bij deze doorgang is niet gekozen voor een segmentboog, maar om de muur juist horizontaal door te laten lopen.

Scheur in de muur verwerken

Wil je een echt oude stenen muur? Dan kun je altijd kiezen voor een scheur in de muur. Geef het wel van te voren aan, zodat we daar tijdens het plaatsen rekening mee kunnen houden.

Bij deze woonboerderij hebben we de schouw bekleed met o.a. hoekprofielen en een scheur in de muur verwerkt.

Hoekprofielen

Ook willen we graag van tevoren weten of je gebruik wilt maken van hoekprofielen of niet. Deze worden namelijk speciaal geproduceerd. Tijdens het bezoek bij jou met samples kan Enrico hierin goed adviseren.

Hierbij is de linkermuur met een schuine voeg afgewerkt en de rechtermuur met hoekprofielen.
Deze muur loopt rechts door met hoekprofielen en links is deze afgewerkt met een schuine voeg op de muur. In de bouwupdate van WNS architectenbureau in Wateringen kun je meer foto’s zien van deze Wall of Steen in wording.

2: Afwerken muur na plaatsen

Na het plaatsen en voegen van de muur zijn er ook verschillende mogelijkheden om de muur af te werken bijvoorbeeld met stuc of extra verwering op verschillende plekken van de muur. een week later kan de coating evt aangebracht worden.

Muur met stuc afwerken

Op verschillende plekken kun je een brickwall in je huis of bedrijf plaatsen: want je kan het altijd afwerken met stuc. Hieronder enkele voorbeelden van onze stenen muren die afgewerkt zijn met stucwerk. In dit blog kun je meer lezen over de verschillende mogelijkheden.

Extra verwering aanbrengen achteraf

Mocht je je brickwall toch nog iets te netjes vinden, kunnen we de muur altijd achteraf nog wat ruiger maken door extra verwering aan te brengen.

Bij deze laatste muur is wat subtielere verwering aangebracht achteraf.

Last but not least; bij deze huidige bakstenen muren hebben we in meer of mindere mate verwering aangebracht. Ditzelfde effect is ook mogelijk op muren van Wall of Steen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *