Hoekprofielen van Wall of Steen: zo laat je je Wall of Steen echt als een oude bakstenen muur lijken!

Ontstaan van de hoekprofielen

Tijdens de VT wonen en design beurs in 2019 kregen we heel vaak de vraag of we ook hoekprofielen konden maken bij een open hoek om de muur. Deze hebben we daarna zodanig ontwikkeld, dat ze net zo dun zijn als onze steenstrips, maar er net zo echt uitzien als een oude baksteen.

Hoekprofielen voor steenstrips binnen voor een echt oude industriele muur van Wall of Steen

Werkwijze

Als Enrico bij jou langskomt op locatie met verschillende proefmuurtjes kun je de kleuren van de muur en de mate van verweerdheid kiezen. Ook worden de andere mogelijkheden besproken voor bv stuc of het gebruik van hoekprofielen. Niet in alle gevallen zal Enrico hoekjes adviseren. Daarom is het belangrijk dat Enrico bij jou thuis of in jouw bedrijf langskomt om de opties te bespreken en te laten zien.

De linkermuur is afgewerkt met een schuine voeg en de rechtermuur met hoekjes.

Kantoor muren met hoekprofielen

Afgelopen jaar en dit jaar hebben we bij de verbouwing van 2 kantoorpanden veel hoekprofielen gebruikt.

In dit filmpje van het kantoorpand bij Verhoef Funderingsbedrijf zie hoe echt de brickwall lijkt van Wall of Steen: 1 centrale muur is van beneden tot de 2e verdieping helemaal doorgetrokken en afgewerkt met veel hoeken. De totale muur was wel 120m2.

Bij de verbouwing van architectenbureau WNS is ook gebruik gemaakt van vele hoeken. In hun blog over de verbouwing zie je hoe het een beetje in zijn werk gaat.

Projecten met hoekprofielen

Na het bezoek op locatie worden de stenen en de hoekjes voor jou geproduceerd. Hieronder zie je wat voorbeelden van muren afgewerkt met hoekstenen.

Hoekprofielen door Wall of Steen voor een echte oude bakstenen look
Hoekprofielen bij kantoor van architectenbureau WNS

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.