Steenstrips op maat voor jouw binnenmuur met oude stenen look

Nette steenstrips zijn helemaal uit de mode. Maar wist je dat Wall of Steen met zijn handgemaakte verweerde steenstrips iedere binnenmuur kan omtoveren tot een muur met een oude stenen look? Terwijl je muur met onze dunne steenstrips slechts maximaal 1,5 cm dikker wordt dan je huidige muur. Zowel voor in huis als in jouw bedrijf

In de volgende 7 stappen leggen we je uit hoe jij je eigen unieke Wall of Steen in huis krijgt.

1: Het idee van een oude stenen muur

2: Contact

3: Huisbezoek met proefmuurtjes

4: Productie steenstrips

5: Plaatsen steenstrips

6: Voegen bakstenen muur

7: Extra bewerkingen stenen muur

steenstrips-bakstenen muur-Jellina Detmar

1: Het idee van een oude stenen muur

Vaak heb je al eens een oude bakstenen muur gezien in je favoriete restaurant of in die oude boerderij waar je onlangs verse streekproducten hebt gekocht. Het heeft je al een geprikkeld; hoe gaaf zou dat zijn, zo’n oude bakstenen muur in jouw huis.

Welke muur je in huis zou je willen omtoveren naar een oude bakstenen muur?  Die wand achter de nieuwe keuken. Het trapgat die uitkomt op zolder, de schouw van de open haard of die saaie muur in de woonkamer. Bijna iedere bestaande muur kan Wall of Steen voorzien van een oude bakstenen look.


2: Contact

Wil je wat meer uitleg over ons product of heb je nog andere vragen? Vul dan het contactformulier van onze website in, whatsapp of bel. Wij beantwoorden dan al jouw vragen over onze muren.

Als je interesse hebt in zo’n muur, maak dan een afspraak om bij jou, geheel vrijblijvend, op locatie te komen met de verschillende proefmuurtjes.


3: Huisbezoek met proefmuurtjes van steenstrips

We vinden het belangrijk dat je van te voren de muur ziet die je wilt bestellen. Daarom komt Enrico van Wall of Steen bij jou vrijblijvend op locatie langs met verschillende proefmuurtjes in de kleurrichting die jij mooi vindt. Zodat je het product in het echt ziet en om de mogelijkheden van de muur met je te bespreken. Zo kun je kiezen uit verschillende kleurencombinaties, verschillende manieren van verwering en andere details zoals bv hoekstenen.

Vind je het lastig om een keuze te maken? Enrico geeft je hierbij graag advies.


4: Productie steenstrips

Mocht je besluiten dat jouw unieke Wall of Steen in huis werkelijkheid wordt, krijg je een bevestigingsmail met de gemaakte afspraken erin. Vervolgens wordt jouw opdracht in ons productieplan opgenomen. De dunne steenstrips moeten dan nog na productie een aantal weken drogen voordat ze geplaatst kunnen worden op jouw muur.


5: Plaatsing steenstrips

En dan is ineens de dag dat Wall of Steen voor je neus staat en jouw unieke muur geplaatst wordt. Voordat we starten met het plaatsen van de brickwall, dekken we altijd netjes de vloer (of aanrechtblad) af.

Zoals een echte bakstenen muur geplaatst wordt, plaatst Wall of Steen in dezelfde volgorde ook zijn muur; met tegellijm plaatst Wall of Steen jouw handgemaakte steenstrips op de bestaande muur. Om de muur extra oud te laten lijken, plaatst Wall of Steen zijn stenen niet al te netjes achter elkaar en breekt er af en toe eentje. Doordat sommige steenstrips wat breder en andere wat smaller zijn, wordt je muur nooit helemaal recht. Juist dat maakt de muur zo uniek en tegelijk oud.

Stopcontacten, lampjes e.d. kunnen gewoon blijven zitten, want deze verwerken wij netjes in de stenen muur. Andere bewerkingen tijdens het plaatsen, zoals een scheur in de muur, een raampje of rollaag zijn ook mogelijk tijdens het plaatsen van de muur. Door het aanbrengen van hoekprofielen lijkt jouw bakstenen muur nog echter!


6: Voegen bakstenen muur

Door naderhand de geplakte steenstrips apart nog te voegen, zorg je voor stevigheid van de muur. De steenstrips kunnen nu niet meer van de muur afvallen. Wij hebben een speciale manier ontwikkeld om te voegen, waardoor je nog meer de structuur van een oude stenen muur ziet.

Tip; plaats de plinten, lampen en stopcontacten al van tevoren op de muur. Met een voeg kunnen we deze netjes afwerken en lijkt het net alsof de muur er altijd al heeft gezeten.


7: Extra bewerkingen stenen muur

Er zijn verschillende extra bewerkingen na het plaatsen en voegen van de muur mogelijk.

Denk hierbij aan een rand stucwerk om onze dunne steenstrips op een deel van de muur netjes af te werken. Zo krijg je een speels verloop naar de gladde muur toe.

Of aan het ruiger maken van de muur.

Maar ook de muur voorzien van een coating die de muur waterbestendig maakt en afneembaar. Wel zo handig en gewenst wanneer je voor een bakstenen look in je keuken gaat.