Nette steenstrips zijn helemaal uit de mode. Maar wist je dat Wall of Steen met zijn handgemaakte steenstrips iedere muur kan omtoveren tot een echt oude muur? Terwijl je muur met onze dunne steenstrips slechts maximaal 1,5 cm dikker wordt dan je huidige muur. Enrico van Wall of Steen komt graag bij jou langs met proefmuurtjes om de mogelijkheden met je te bespreken. In 8 stappen leggen we je uit hoe wij samen met jou je eigen unieke Wall of Steen creëren.

1: Welke muur kies jij?

Nu ga je nadenken over welke muur je in huis zou willen omtoveren naar een oude bakstenen muur. Die wand achter de nieuwe keuken. Het trapgat die uitkomt op zolder, de schouw van de open haard of die saaie muur in de woonkamer. Op iedere bestaande muur kan Wall of Steen een bakstenen muur maken.

Wij adviseren vaak om slechts één wand te bekleden met onze stenen. Als we alle muren in één ruimte zouden bekleden met Wall of Steen, lijkt het net alsof de muren op je afkomen. Door het plaatsen van slechts één wand, evt met een stukje de hoek om, wordt die muur een echte eyecatcher. Enrico adviseert ook hierin als hij langskomt met proefmuurtjes; hij wil verkoopt liever een mooie muur, dan veel vierkante meters.

2: Welke steenstrips kies jij?

Het kan een uitdaging worden om de juiste kleurencombinatie te kiezen van stenen. Alle kleuren zijn bij Wall of Steen namelijk mogelijk. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat we bij jou langskomen met verschillende proefmuurtjes in de kleurrichting die jij mooi vindt. Welke kleuren matchen met jouw interieur en de kleuren op de andere wanden in de ruimte waar de bakstenen muur moet gaan komen? Voor ons is het al voldoende om de kleurrichting te weten. Foto’s van al bestaande muren (van instagram of pinterest of onze website) helpen om de kleurrichting goed aan te geven. Het gebeurt maar zelden dat je niet tot een kleurkeuze komt vanuit de samples die wij meenemen.

Ook kun je kiezen uit de mate van verwering van de steenstrips. Houd je juist van een zwaar verweerde muur, met veel wit en/of geblakerd effect of houd je daar juist helemaal niet van? Bij productie van de steenstrips houden we daar al rekening mee.

Als een muur het hoekje omgaat, of bijvoorbeeld in een raamkozijn, kun je ervoor kiezen om hoekprofielen te laten plaatsen. Deze bakstenen look is nóg realistischer en niet van een echt oude stenen muur te onderscheiden

3: Plaatsing steenstrips door Wall of Steen

En dan is ineens de dag dat Wall of Steen voor je neus staat en jouw unieke muur geplaatst wordt. Voordat we starten met het plaatsen van de brickwall, dekken we altijd netjes de vloer (of aanrechtblad) af. We vinden het belangrijk om netjes te werken en achteraf geen rommel achter te laten.

Zoals een echte bakstenen muur geplaatst wordt, plaatst Wall of Steen in dezelfde volgorde ook zijn muur; met tegellijm plaatst Wall of Steen de steentjes op de bestaande muur. Om de muur extra oud te laten lijken plaatst Wall of Steen zijn stenen niet al te netjes achter elkaar. Doordat sommige steenstrips wat breder en andere wat smaller zijn, wordt je muur nooit helemaal recht. Juist dat maakt de muur zo uniek en tegelijk oud.

4: Kintsugi: perfecte imperfectie

Iedere steen die geplaatst wordt is uniek. Af en toe breekt er een steentje…. Dat is helemaal niet erg, omdat ook dat juist zorgt voor de extra oude look. In de Japanse schoonheidsleer Kintsugi, dragen de sporen van breuk en herstel juist bij aan de schoonheid van een voorwerp

5: Bewerkingen tijdens plaatsing steenstrips

Tijdens het plaatsen van onze steenstrips is het mogelijk om verschillende bewerkingen uit te voeren. Een raampje in de muur is mogelijk, zoals we bij Madeleines house gerealiseerd hebben. Of denk aan een scheur in de muur voor een echt oud effect. Maar ook kun je denken aan een rollaag, wat korte steentjes rechtop of juist achter. Door het breken van de steenstrips kunnen stopcontacten of lampjes worden ook mooi verwerkt in de muur.

6: Voegen steenstrips

Door naderhand de geplakte steenstrips apart nog te voegen, zorg je voor stevigheid van de muur. De steenstrips kunnen nu niet meer van de muur afvallen. Wij hebben een speciale manier ontwikkeld om te voegen, waardoor je nog meer de structuur van een oude stenen muur ziet. Tip; plaats de plinten, lampen en stopcontacten al van tevoren op de muur. Met een voeg kunnen we deze netjes afwerken.

Ook de voegkleur is belangrijk voor de sfeer in je interieur. Kies je voor een donkere kleur, lijkt je stenen muur meer een buitenmuur die je naar binnen hebt gehaald. Nadeel is wel dat de ruimte wat donkerder oogt. Daarom kiezen de meeste klanten voor een lichtere of middengrijze voegkleur. Een combinatie van voegkleur kan je muur een extra oude look geven.

muurdecoratie-wallofsteen-bakstenen muur-stoere muur-oude muur-dunne steenstrips-industriele muur

7: Steenstrips op deel van de muur

Als je kiest om een deel van de muur te laten bekleden met steenstrips, werken wij de rand van de dunne steenstrips af met een laag grof stucwerk. Zo krijg je een speels verloop naar de gladde muur toe. Als de stuc droog is, kun je dit meeverven in de kleur van de rest van de muur. Zo lijkt het net alsof de stenen muur vanonder de stuclaag vandaan komt.

unieke muur-handgemaakte steenstrips-stuclaag

8: Extra bewerkingen

Na plaatsing en voegen van de muur zijn er nog verschillende extra bewerkingen mogelijk. Denk hierbij aan het ruiger maken van de muur door gebruik te maken van stuc en cement. Maar ook de muur voorzien van een coating die de muur waterbestendig maakt en afneembaar, wel zo handig en gewenst wanneer je voor een bakstenen look in je keuken gaat.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.